Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот наставља вишегодишњу сарадњу са Полицијском управом Пирот у циљу подизања нивоа безбедности саобраћаја на својој територији. Тим поводом данас је Полицијској управи дониран мотоцикл марке Сузуки. Средства су обезбеђена од наплате саобраћајних прекршаја која се у висини од 30 посто из републичког буџета враћају локалној самоуправи. Средствима располаже Савет за безбедност саобраћаја града Пирота у складу са Стратегијом о безбедности саобраћаја. Заменик градоначелника, Милош Цолић, је истакао да се средства улажу у унапређује саобраћајне инфраструктуре у граду, образовање у области саобраћаја, рад Савета који је на волонтерској бази и на унапређење рада органа који доприносе повећаној безбедности у саобраћају. 

Овом приликом град је издвојио средства за набавку мотоцикла, марке suzuki V-strom, чија је вредност милион сто педесет пет хиљада динара.

“Ја се надам да ће ово допринети Полицијској управи, пре свега, превентивно да ради на безбедности у саобраћају, а за оне који не поштују прописе, наравно, и репресивно. Ово није једини пут да ми донирамо возило, донирали смо и претходних година, а надам се да ћемо и у следећој години одвојити средства која су потребна. Бенефит свега тога ће бити не само кажњавање, већ едукација, унапређење инфраструктуре и, наравно, безбедност за све наше грађане”- изјавио је Цолић.

Цолић је још додао да се 50 посто средстава које се врате граду Пироту улажу у саобраћану инфраструктуру. Али то није целокупан износ, с обзиром да град много више средстава улаже из свог буџета у циљу унапређења саобраћаја у граду. Он је апеловао на учеснике у саобраћају да се придржавају прописа, ограничења брзине и да је превенција једна од делотворнијих мера на путу подизања саобраћајне културе.

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine