Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је ђацима генерација, по вишегодишњој традицији, поделио пригодне новчане награде, пожелео им много успеха у даљем школовању и захвалио се на досадашњем труду и залагању. Свечаности су присуствовали и помоћница градоначелника Милица Голубовић и начелник Одељења за ванпривреду Сава Костић.

Ђаке генерација поздравила је најпре помоћница градоначелника Милица Голубовић, која им је поручила да су они понос града Пирота.

-Изузетно је задовољство видети вас овде, постигли сте велики успех на понос ваше породице, школе али и Града Пирота. Ова школска година је била јако специфична због короне, али сте и поред тога показали изузетно знање због чега сте и добили престижно звање ученика генерације. Ове године ће се наставити и традиција да се ученици генерације појаве и на билборду-поручила је помоћница Голубовић.

Градоначелник Васић је казао да се нада да ће се школовање наставити уобичајено од септембра месеца и додао да ће сваки од ученика генерације добити симболичну новчану суму од 12.500 динара.

-Ми смо у овом буџету одвојили око 540 милиона динара за предшколско образовање, основно, средње образовање, дечју заштиту и развој спорта и омладине. Од тога само за дечју заштиту иде преко 61 милион динара, а ту спадају и ове награде. Пре неколико година смо поделили награде успешним спортистима-ученицима, а данас награђујемо 12 ученика-казао је Васић.  

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine