Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Председник општине Уб Дарко Глишић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски и градоначелник Пирота мр Владан Васић данас су уручили помоћ за 20 домова у Белој Паланци који су најгоре прошли у недавним поплавама. Реч је о грађевинском материјалу који ће се користити за санацију и обнову кућа, која ће почети већ наредних дана, најавио је Глишић.

Председник општине Уб Дарко Глишић казао је новинарима да је ово друга посета у задње две и по недеље и да је у међувремену прикупљена нова количина помоћи.

-Обезбедили смо за 20 кућа грађевински материјал и ја се надам да ћемо од понедељка, када време буде дозволило, могли да кренемо да изводимо грађевинске радове. Знамо да је вода проблем па смо се потрудили и да допремимо извесну количину воде. Градоначелници Ниша и Пирота су се такође укључили у акцију-казао је Глишић.

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић захвалио се Дарку Глишићу, председнику братске општине Уб.

-Од првог дана су са нама, одмах након поплава су донели помоћ, данас добијамо и материјал за санацију двадесетак кућа у ромском насељу Мурица. Имамо проблеме и са водоснабдевањем па се захваљујем и градоначелници Сотировски и градоначелнику Васићу који су нам донирали воду која нам је преко потребна-казао је Миљковић.

Градоначелница Сотировски казала је да ће у наредном периоду бити још помоћи Белој Паланци.

-Помоћи ћемо и у грађевинском материјалу, врло брзо ћемо допремити пакете хране и средстава за хигијену-казала је градоначелница Сотировски.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић истакао је да је свака врста солидарности у оваквим ситуацијама веома важна.

-Донирали смо пијаћу воду – 10.000 литара воде. У Пироту, на срећу, нисмо имали проблема са водоснабдевањем након поплава и то пре свега захваљујући новоизграђеној Црпној станици Бериловац, која је успела да неутралише велико замућење воде па су Пироћанци све време имали исправну воду за пиће. У Пироту тренутно раде комисије које пописују штету на објектима у Пироту. Једна комисија ће дати извештај Канцеларији за јавна улагања а друга ће бити за локалне потребе јер смо ми издвојили око 1.5 милион динара и надам се да ћемо у наредних месец дана исплатити ту помоћ која је обезбеђена захваљујући Тигар тајерсу и другим донаторима-истакао је Васић. 

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine