Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић разговарао је данас са градоначелником Пирота о развоју пољопривреде у пиротском крају, али и о проблемима који тиште пиротске сточаре пре свега, а због афричке куге код свиња. Помоћник министра Богићевић истакао је да је Пирот пример добре праксе и када је о улагању у пољопривреду реч, пре свега када је реч о субвенцијама и помоћи из локалног Фонда за развој пољопривреде и налази се у самом врху у земљи. 

-Ми смо предочили проблеме са којима се сусрећу одгајивачи свиња и договорили се да на терен изађу надлежни инспектори и да, надам се, буде укинута забрана чувања свиња, што заиста мучи наше пољопривреднике. Информисали смо помоћника о осталим мерама и новинама, попут подстицаја за развој сеоског туризма, за шта ћемо издвојити три милиона динара што ће значити људима који се баве сеоским туризмом. Такође, било је речи и о томе да се пољопривредницима олакша аплицирање за републичку помоћ за развој пољопривреде јер смо увидели да се та помоћ недовољно користи-казао је градоначелник Васић.

Помоћник министра Александар Богићевић истакао је да је Пирот један од градова који издваја значајна средства за развој пољопривредне производње.

-Постоји веома добра сарадња између Града, Министарства што је веома добро за пољопривредне произвођаче. Разговарали смо о проблему са афричком кугом и договорили смо конкретне потезе како би се у наредном периоду дозволило држање свиња. Друга конкретна ствар јесте формирање лагова, на територији Града Пирота. Реч је о локалним акционим групама, у оквиру које две три општине формирају тај орган, учествују на конкурсима и дају додатни импулс развоју пољопривреде. Посебно ме радује мера за развој руралног туризма-казао је Богићевић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine