Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Просторни план града Пирота, као један од кровних докумената за развој града, достављен је Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у октобру прошле године. Очекивало се да ће се надлежна комисија ресорног министарства састати пре истека 2020. године, како би дала сагласност на План, и да на седници Скупштине, на Дан града, овај важан документ буде усвојен. Комисија при Министарству грађевине одржала је онлајн седницу ових дана, односно 25. јануара, каже, директор Јавног предузећа за планирање и уређивање грађевинског земљишта, Славиша Свиларов.

“Претходних дана добили смо примедбе и сугестије чланова комисије за планове при Министарству гређевинарства. Ми смо дали своје мишљење и одговор. Неке примедбе смо прихватили, неке смо одбили, јер сматрамо да нису реалне и не одговарају стању на терену. Верујем да ћемо успети да се ускладимо и да ћемо после ове седнице комисије у најскоријем року добити сагласност, и то је последњи корак пре усвајања Плана на седници Скупштине града. Верујем да ћемо стићи да на фебруарској седници, коначно, усвојимо Просторни план града Пирота.”- каже Свиларов.

План генералне регулације Завојско језеро ће врло брзо бити на јавном увиду. Требало је да почне јавни увид, али према мишљењу локалне комисије за планове неопходно је било обавити додатна усаглашавања и евентуалне корекције. Очекује се да се овај План ускоро нађе на јавном увиду и то је други, врло важан, документ који ће се ове године усвојити, додао је Свиларов.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine