Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је на Затвореном градском базену отворено шест пунктова за масовну вакцинацију грађана протв коронавируса. Координатори и представници локалне самоуправе од отварања били су на лицу места и пратили ток вакцинације. 

Милош Цолић, заменик градоначелника том приликом је рекао да ће данас бити вакцинисано 420 грађана.

Локална самоуправа се труди да испуни све услове који су нам прописани од стране надлежних министарстава. Редовно шаљемо извештаје, поставили смо координаторе, велики број волонтера учествује у организацији процеса имунизације. Оно што је битно за све грађане да се напомене јесте да док их волонтери не позову да им саопште термин и место вакцинације, не долазе да се вакцинишу, каже Цолић.

Спискови грађана који су се преко портала пријавили за вакцинацију против коронавируса стижу нам током поподнева за сутрашњи дан, рекла је др Милена Димитријевић, координатор доласка на имуназицу испред Института Батут. Тренутно на располагању имамо само кинеску вакцину и о томе ми не одлучујемо, све је централизовано. Одзив грађана је добар, немамо људе са компликацијама, а наш задатак је да све оне који су се вакцинисали позовемо сутрадан и информишемо се о њиховом стању и евентуалним реакцијама на вакцину. 

Организација рада је за сада добра, а уколико имамо повећано интересовање грађана у плану је отварање нових пунктова. У просеку се на једном пункту за сат времена вакцинише 10 грађана, рекао је Бојан Ранђеловић, координатор за опште послове имунизације.

Првог дана вакцинације на Затвореном базену вакцину су примили и неки чланови Градског већа. Кинеску вакцину данас су примили Видојко Панајотовић и Дејан Ранђеловић, чланови Већа и Ненад Ђорђевић, директор Спортског центра. 

Пуктови за вакцинацију биће отворени у термину од 8 до 18 часова.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine