Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Традиционално, на Дан града Пирота 28. децембра одржана је последња седница Скупштине града у текућој години. Седници је присуствовало 50 одборника.

На дневном реду најпре су били програми пословања јавних предузећа за 2021. годину. Са детаљима програма одборнике су упознали директори јавних предузећа: Зоран Николић, ЈП “Водовод и канализација”, Братислав Ћирић, ЈКП “Градска топлана”, Бобан Толић, ЈП “Комуналац”, Славиша Свиларов, ЈП за планирање и уређење градског грађевинског земљишта и Небојша Иванов, Регионална санитарна депонија Пирот.

Ову одлуку Скупштина града усвојила је са 44 гласа за.

Потом су одборници усвојили планове и програме рада са финансијским плановима за 2021. годину следећих установа: Народна библиотека, Галерија “Чедомир Крстић”, Дом културе, Музеј Понишавља, Народно позориште, Историјски архив, ПУ “Чика Јова Змај”, Туристичка организација, Спортски центар, Организација Црвеног крста и Центар за социјални рад.

Тема која је посебно изазвала дискусију овом приликом била је решење о давању сагласности на коначни нацрт Уговора о јавно – приватном партнерству за вршење услуге реконструкције и одржавања система јавног осветљења на територији града Пирота. После дискусије, а пре гласања за ову тачку дневног реда градоначелник Владан Васић дао је образложење о јавно приватном партнерству.

Затим су одборници разматрали Одлуку о конверзији потраживања у удео града Пирота у капиталу Привредног друштва “Симпо” а.д. Врање по основу изворних  јавних прихода, одлуке из имовинско правне области, Одлуку о измени одлуке о платама, накнадама и другим примањима изборних, именованих и постављених лица, накнадама одборника и чланова радних тела Скупштине града Пирота, Одлуку о реализацији буџета у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2021. годину, План рада Градског штаба за ванредне ситуације града Пирота за 2020. годину и доношење Решења о давању сагласности на измену Програма пословања ЈП “Комуналац” за 2020. годину.

Седница је завршена именовањима и разрешењима, а потом је уследио кратак свечани део седнице када су уручена признања “28. децембар”. Због епидемиолошке ситуације није организована Свечана академија, па је градоначелник добитницима признања уручио одмах после радног дела седнице Скупштине града.

Специјалну награду Града Пирота “28. децембар” ове године добили су сви здравствени радници у Пироту, а признања су преузели директори Завода за јавно здравље Пирот, Дома здравља Пирот и Опште болнице Пирот.

На крају седнице градоначелник Владан Васић, у изјави за медије, рекао је да 2020. годину можемо да посматрамо из више аспеката. Како је градоначелник истакао Пирот је током епидемије имао потешкоћа, али сматра да смо ипак добро прошли и очекује да у наредној години ситуација буде још боља. Када је реч о грађевинском делу, све планиране инвестиције су реализоване и ако гледамо кроз буџет ово је била успешна година.  

Председница Скупштине града Милена Димитријевић каже да је задовољна данашњом седницом, с обзиром на важност свих тема о којима је било речи. Седница је била конструктивна и протекла у демократском духу.

Милена Димитријевић је овом приликом свим грађанима Пирота честитала Дан града и предстојеће празнике, уз апел да и даље воде рачуна, поштују мере и Нову годину дочекају у кругу породице.

Извор: ПлусОнлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine