Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На седници Скуштине града Пирота, која је оџана у сали Дома културе уз одговарајуће противепидемиљске мере, већином гласова усвојен је Буџет за 2021. годину. Одборници су разматрали и усвојили још неколико одлука, као што је Одлука о одређивању праваца пружања државних путева кроз насељена места на територији града, Статут Апотекарске установе и још неколико одлука из имовинско правне проблематике. Председница Скупштине града, др Милена Димитријевић, сматра да је седница протекла у коректној атмосфери, мада жали што су представници опозиције напустили седницу, а задовољна је што је Буџет усвојен и добио позитивне критике одборника.

“Седница је била посебно важна због усвајања Буџета, као једног од најважнијиј докумената за функционисање града. Атмосфера је била коректна, мада ми је жао што је Одборничка група “Најбоље за Пирот” напустила седницу. Према пословнику нису имали право на реплику и незадовољни одлуком одборника тим поводом изашли су.

Епидемиолошку ситуацију нисмо уврстили у дневни ред с обзиром да Штаб за ванредне ситуације свакодневно заседа, стално се разговара о епидемиолошкој ситуацији, поготово се консултује стручномедицински део Штаба и могу само да захвалим др Радовану Илићу који је за скупштинском говорницом најбоље објаснио каква је ситуација у Пироту. Усвојене су и остале теме дневног реда, наредну седницу планирамо за Дан града, неће бити Свечане академије поводом Дана града, а посебно ми је драго што ће сав новац планиран тим поводом бити употребљен у хуманитарне сврхе”- изјавила је др Димитријевић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine