Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Марија Ђошић, шеф Канцеларије за локални економски развој у изјави за Портал Плус онлине каже да је се Пројектом Терена са вештачком травом, практично за град Пирот завршава прича око другог позива Интерег ИПА програма прекограничне сарадње.
Реч је пројекту који ће додатно унапредити спортску инфраструктуру у граду, јер ће реализацијом бити обезбеђен модеран терен са пратећим садржајима.


Поред самог терена са вештачком травом биће изграђена мини атлетска стаза, постављен плато и адекватна расвета. Додатна средства, поред обавезних 15% учешћа од вредности пројекта, обезбедила је Градска управа Пирот. Укупна вредност пројекта је 690.000 евра, од тога припадајући део граду Пироту је 415.000 евра. Пирот је водећи партнер на пројекту које се реализује са општином Монтана у Бугарској, каже Марија Ђошић.

Рок за реализацију пројекта је 18 месеци и он је кренуо од тренутка потписивања уговора. У наредном периоду предстоје нам неке процедуре, јавне набавке док је реално очекивати да радови на изградњи почну наредне године, у новој грађевинској сезони, каже Ђошићева.

Овим пројектом завршавају се активности у оквиру другог позива Интерег ИПА програма. Према речима Марије Ђошић за сада није познато када ће нови позив бити отворен, све то зависи и од тренутне ситуације са корона вирусом, али се Канцеларија и Град Пирот припремају.

Град Пирот је до сада у партнерству са општинама и градовима у Бугарској, преко програма Прекограничне сарадње реализовао 19 пројеката.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine