Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Вест која ће обрадовати све љубитеље спорта у Пироту јесте да је пројекат под називом ” Спортске активности за младе, будућност за све у прекограничном региону” званично одобрен. Пројекат реализује град Пирот, као водећи партнер, у сарадњи са општином Монтана из Бугарске у оквиру Интерег ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска- Србија у другом позиву. Пројекат се односи на унапређење спортске инфраструктуре. Конкретно, у Пироту ће се градити терен са вештачком травом који се налази у склопу комплекса терена Градског стадиона.


Помоћни терен Градског стадиона који ће добити вештачку траву и расвету

Према информацијама које смо добили у Канцеларији за локални економски развој терен са вештачком травом ће се радити према најсавременијим стандардима прописаним за фудбал. Грађевински радови подразумевају и мини атлетску стазу и, што је посебно важно, расвету. На овај начин Пирот ће добити један врло модеран спортски објекат. Изградња терена се планира у наредној, 2021. години, с обзиром да су припреме око свих процедура врло сложене и захтевне.

Укупна вредност Пројекта, који траје осамнаест месеци, је око 690 хиљада евра, а пројекат за Пирот око 415.000 евра. Један од најважнијих циљева је обогаћивање спортског садржаја који је потребан младима, јер овакав терен ће бити јединствен у нашој земљи. Град Пирот је, поред обавезног суфинансирања од 15 посто, издвојио додатна средства за остале садржаје у циљу јачања капацитета спортских организација и промовисања здравих стилова живота кроз бављење спортом.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine