Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота Владан Васић данас је са помоћницом градоначелника Милицом Голубовић поделио светосавске награде заслужним просветарима из Пирота, који су се током прошле године истакли у свом изузетно важном послу – образовању пиротских малишана.
Признања са златником уручена су Милкици Влатковић, васпитачици ПУ “Чика Јова Змај”, Данијели Ђорђевић, професору разредне наставе у ОШ “Вук Караџић”, Љубиши Ђорђевићу, наставнику физике у ОШ “8. септембар”, Мирјани Еленков, професору физике у Гимназији и Душици Манић, психологу у ОШ “Душан Радовић”.


Признања са сребрњаком добили су Невена Ђорђевић, васпитачица-специјалиста у ПУ “Чика Јова Змај”, Ирена Манчић, учитељица ОШ “Свети Сава”, Моника Маринковић, професор историје у  ОШ “Вук Караџић”, Братислав Пејчић наставник стручних предмета у Техничкој школи и Слађана Митић, дефектолог у ШОСО “Младост”.


Дипломе су додељене Активу медицинских сестара-васпитача ПУ “Чика Јова Змај”, Стручном већу наставника разредне наставе ОШ “Душан Радовић”, Стручном већу наставника страних језика ОШ “8. септембар”, Пројектном тиму за пројекте мобилности ОШ “Вук Караџић”, Тиму за обезбеђење квалитета и развој установе ОШ “Свети Сава”, Тиму школе за пројекте – Техничке школе и Ивани Бојкић, наставнику енглеског језика у ОШ “8. септембар”.
Градоначелник Васић честитао је свим просветним радницима празник – Светог Саву.

-Веома ми је драго што се данас у свим просветним установама обележава празник Светог Саве. Ми из локалне самоуправе се трудимо да сва деца, од вртића до средњих школа, похађају наставу у добрим и квалитетним условима. Дугујем захвалност Канцеларији за јавна улагања Владе РС која нам је много помогла у обнови пиротских школа, а улагања ће се тек наставити. Реконструисана је школа Младост у којој ће се градити и фискултурна сала, радило се много и радиће се у ОШ “8. септембар”, потпуно је реконструисана ОШ “Свети Сава”, а потпуно ће се реконструисати и Гимназија-поручио је градоначелник Васић.У име лауреата професорка физике у Гимназији Мирјана Еленков, која је са својим ученицима прошле године освојила бројна републичка признања, казала је да је велико бреме на плећима просветних радника.

-Наша мисија је да подучавањем децу изведемо на прави пут и припремимо за живот надаље. За дивљење је са колико енергије и ентузијазма моје колеге и ја успевамо да прикажемо наш град Србији и свету-казала је професорка Еленков.

Извор: Пиротске вести

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine