Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У 2019. години у Матичну књигу рођених са подручја Пиротског управног округа, уписано је 608 рођених беба, док је у Матичну књигу умрлих уписано 991 лице, подаци су Матичне службе Градске управе Пирот, која обједињава податке за сва лица која имају пребивалиште не само у граду Пироту, већ и у општинама Димитровград, Бела Паланка и Бабушница. У претходној години склопљено је 298 бракова, што је и уписано у Матичну књигу венчаних.


Градска управа успешно реализује пројекте „Бебо, добродошла“ и „Бебо доброшла 2“ у оквиру којих су обједињени одређени поступци и процедуре, тако да је на овај начин родитељима значајно олакшан поступак пријаве новорђенчета и остваривање њихових права. Пријава рођења се попуњава у Општој болници Пирот и електронски се доставља матичној служби. Матичари након извршеног уписа извод достављају родитељима на кућну адресу.

Увођењем Централног регистра за вођење матичних књига уведену су могућности електронске размене података са Министарством унутрашњих послова – приликом подношења захтева за одређивање ЈМБГ, пријаву пребивалишта и сл. Такође и са другим надлежним министарствима – захтев за издавање здравствене књижице, захтев за остваривање права на родитељски додатак и сл, наводи се у саопштењу Матичне службе ГУ Пирот.

Увођењем Електронског регистра Матична служба у кратком року решава процедуре уписа у матичне књиге.

Извор: Плусонлине

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine