Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Прво место на овогодишњем Сајму пиротске пеглане кобасице освојила је екипа “Када падне први снег”, која је и прошле године освојила победнички пехар, друго место освојио је Милан Савић и екипа “ММ”, а треће екипа Козорог.
Милан Савић, из екипе “ММ” каже да већ десетак година учествује на овој манифестацији.


- Тајна је у љубави коју уложиш у производњу пиротске пеглане кобасице, наравно битан је и квалитет меса. Ове године услови нису били какве треба све до Нове године. После Нове године услови су били врло добри за производњу овог пиротског деликатеса-каже Савић за Пиротске вести.
Александар Џунић, из екипе “Када падне први снег”, која је и ове године тријумфовала каже да је ово још једна потврда врхуснког квалитета.


- Изгледа да имамо технологију производње која је добра, месо набављамо са Старе планине, говедину и козје. Годишње произведемо 100 до 150 килограма пиротске пеглане кобасице-каже Џунић.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да је ове године Сајам рекордно посећен.
- Јуче је било немогуће наћи слободан кревет, има пуно туриста из суседне Бугарске а ево и данас је заиста велика гужва. Хала је мала за све заинтересоване посетиоце, све је пуно и око хале. Ја се надам да ћемо држати и даље пристојан квалитет што је обавеза за овакав бренд који има регионалан карактери. Град Пирот је већ покренуо процудуру заштите географског порекла пиротске пеглане кобасице и надам да ћемо то завршити до половине године-казао је градоначелник Васић.

Др Александар Лилић председник је жирија овогодишње манифестације.
- Чини ми се да у Србији имамо мало културе постојања. Оволико година издржати заиста је успех. Ми смо кренули са идејом да у Пирот доведемо хиљаду туриста, а ја мислим да сада у граду има седам, осам, можда и десет хиљада туриста, и то је заиста феноменално-казао је др Лилић, који је један од оснивача ове манифестације.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine