Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У осавремењавање и унапређење пољопривредне производње пиротски пољопривредници су током ове године, захваљујући субвенцијама Градске управе Пирот, а преко Фонда за развој пољопривреде, инвестирали преко 130 милиона динара, односно преко милион евра, казао је помоћник градоначелника задужен за пољопривреду Горан Поповић на данас одржаном Сабору пољопривредних произвођача, у ресторану Газела.

-Од укупно 58 милиона у Фонду за пољопривреду, 54 милиона је отишло на директне субвенције пољопривредним произвођачима, који су, да би искористили те субвенције, у унапређивање пољопривредне производње уложили преко 130 милиона динара, ја им на томе честитам. Сви произвођачи који су током године имали улагања већа од 100.000 динара позвани су данас на Сабор пољопривредних произвођача како би разменили искуства везано за унапређење производње. Највеће интересовање ове године за субвенције је било у области ратарске, повртарске и воћарске производње. Заједно са наводњавањем, преко 30 милиона динара субвенција је исплаћено ових произвођачима и то нам говори да се наши произвођачи све више баве калкулацијама и рачуницом и баве се оном пољопривредном производњом која им доноси највише зараде. Сточарство нам је некада била примарна грана пољопривредне производње, међутим, интересовање за субвенције у сточарску производњу нам је било на трећем месту што значи да пољопривредна газдинства се окрећу према оним гранама које им доноси већу зараду-казао је помоћник градоначелника Поповић.

Пољопривредницима се обратио и градоначелник Пирота мр Владан Васић који им је пожелео да наредна година буде још успешнија и да се настави тренд улагања значајних средстава у унапређење својих газдинстава.

-Желим да вам се захвалим на успешној сарадњи. Уназад неколико година, захваљујући постојању Фонда за развој пољопривреде Града Пирота, значајна средства су уложена у развој пољопривреде у Пироту. Ове године је уложено преко милион евра, а од тога су половина градске субвенције што значи да уназад неколико година има озбиљних улагања у пољопривредну производњу-казао је градоначелник Васић уз поруку пољопривредницима да на подршку Града могу да рачунају и на даље.

Извор: Пиротске вести

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine