Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У протеклих неколико година, захваљујући програму субвенционисања трошкова вршења вантелесне оплодње кога реализује Градска управа Пирот, рођено је преко 40 детета, казао је данас градоначелник Пирота мр Владан Васић који је на пригодној свечаности малишанима поделио новогодишње пакетиће. Родитељи истичу да је помоћ Градске управе веома драгоцена јер је реч о поступку који је дуготрајан и  финансијски изузетно исцрпљујући за парове.


Надица Адамовић, шеф Одсека дечје заштите у локалној самоуправи казала је да је данашња прелепа слика која је послата из Градске управе резултат дугогодишњих напора свих присутних.
-Повећање наталитета и рађање што је могуће већег броја деце је наш задатак и заиста је данашња позитивна слика резултат једног заједничког труда и заједничког успеха на шта смо веома поносни-казала је Надица Адамовић, шеф Одсека дечје заштите Града Пирота.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да је презадовољан због чињенице да је пре свега захваљујући родитељима и помоћи Градске управе, четрдесеторо деца је рођено из програма вантелесне оплодње.
-Ми помажемо тај програм финансијски. Знамо колика је мука, велики су трошкови и драго нам је што смо допринели да се роди доста малишана. Четрдесетак малишана је рођено из овог програма у задњих неколико година-казао је градоначелник Пирота мр Владан Васић.

Ана Филиповић Гогић каже да је овај програм Града Пирота изузетно значајан и огромна подршка паровима који имају проблема са остваривањем у улози родитеља.


-Супруг и ја се боримо за дете десет година. Олга је рођена из трећег поступка вантелесне оплодње. Морам да кажем да без помоћи градске управе и Тигар тајерса, где супруг ради, ми можда ово не би доживели. Финансијски моменат јесте важан, али ово је нешто најлепше што је могло да нам се деси-казала је Филиповић-Гогић.
Амелија Радовановић постала је мајка након другог поступка вантелесне оплодње.

-Сина сам добила у другом покушају вантелесне оплодње. Први је био 2015. године, други успешан 2016. године, оба пута је Град дала једнократну новчану помоћ. Морам да кажем да је људима који се суочавају са овим проблемом, осим психичког и физичког проблема, финансијски моменат је заиста велики проблем и без подршке Града било би нам неупоредиво теже јер су трошкови заиста изузетно велики-казала је Радовановићева.
Предраг Јаначковић постао је тата из првог покушаја вантелесне оплодње.

-Заиста је ова помоћ изузетно значајна, трошкови су заиста огромни-казао је Предраг.

Извор: Пиротске вести

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine