Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У телефонској изјави за Портал Пирот Плус онлине, Љиљана Берић, директорка Завода за заштиту споменика културе Ниш говорила је о сарадњи са Градском управом Пирот, која је према њеним речима изузетна и да такву сарадњу имају само са малим бројем локалних самоуправа које су под надлежности нишког Завода.

Добра сарадња огледа се у константној комуникацији и заједничким деловањем у циљу решавања значајних питања. Градска управа Пирот обратила нам се почетком године због једног значајног објекта културне баштине – комплекса Бела Мачка. После неколико састанака потписан је уговор о сарадњи и као резултат до краја месеца имаћемо Елаборат фактичког стања објекта. Током наредне године биће урађен и пројекат реконструкције, каже Берићева.
Пројекат Бела Мачка је само наставак сарадње, прошле године стручњаци Завода радили су надзор над Тврђавом Кале, а у наредној години радиће се пројекат Зелене пијаце, с обзиром да су Парк и Зелена пијаца, чак и околни објекти под заштитом Завода.
Већ је позната намена будућа објекта Бела Мачка. У реконструисаној згради биће смештен Музеј ћилимарства, с обзиром да се тренутно у депоу Музеја Понишавља чува 300 пиротских ћилима, који ће бити изложени, а у једној од зграда биће смештена и Радионица за израду ћилима.

Извор: Пиротске вести

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine