Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На одржаној седници Радне групе за Мигрантску кризу, Савета за безбедност града Пирота донети су закључци да се од стране Комесаријата за избеглице, у чијој је ингеренцији Прихватни центар на 4. километру, појачају активности на поштовању кућног реда, боравка и кретања миграната. Неопходно је предузимати активности на упознавању миграната са правилима понашања, законским прописима и санкцијама уколико се она не поштују. Поред наведеног, неопходна је и даља координација рада надлежних организација и установа на територији града Пирота.

Савет за безбедност је спреман да пружи подршку Комесаријату и свим надлежним институцијама у решавању проблема у вези са мигрантима.

Потребно је да Полицијска управа Пирот и даље предузима мере на поштовању јавног реда и мира и спречавању евентуалних конфликтних ситуација.

Савет за безбедност сматра, на основу извештаја Радне групе за мигранте, да не постоје разлози за стварање конфликтног и ксенофобичног амбијента, али је потребна и мера опреза у комуникацији са мигрантима. У случају недоличног, вандалског или конфликтног понашања потребно је одмах известити полицију.

Извор: Плусонлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine