Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Канцеларија за управљање јавним улагањима је, од 2017. године када је успостављена сарадња, до данас у Пироту финансирала капиталне пројекте вредне више милиона динара. Неки од пројеката су у другој или трећој фази реализације, каже Милица Голубовић, помоћница градоначелника за ванпривреду.


Имамо и пројекте који су у почетној фази израде пројектне документације и са којима ћемо такође конкурисати за средства код Канцеларије. У току је друга фаза реализације пројекта санације канала Рогоз, а уследиће и трећа и четврта фаза, чиме ће се у потпуности решити проблем становника овог насеља, када су бујичне воде у питању. Расписана је јавна набавка за другу фазу уређења Школе “8. септембар”, а извесна је и изградња фискултурне сале у Школи “Младост”, каже Голубовићева.

Локална самоуправа уложила је максималне напоре да пиротска Гимназија обележи велики јубилеј, 140 година постојања, у реконструисаним просторијама, али због проблема са пројектном документацијом, која је, како смо раније објављивали, рађена у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе, радови још увек нису почели.

На овоме се неће стати. Локална самоуправа наставља да конкурише пројектима који су од јавног интереса. Наш циљ је да обновимо све школе и вртиће у граду  и тиме потвдимо епитет да је Пирот заиста град по мери деце. Пројекат старе школе “Вук Караџић” је урађен, док је расписана јавна набавку за пројектанте који ће израдити комплетну документацију реконструкције главне зграде школе, каже Милица Голубовић.

У плану је да се наредне године, у зависности од одлука Владе Србије, започне са израдом пројекне документације и за Економску школу.

За све објекте који се финансирају средствима Канцеларије за јавна улагања, локална самоуправа у обавези је да достави тзв. “енергетске пасоше” и употребну дозволе.

Извор: Плусонлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine