Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пољска Ржана, једно од најближих села Пироту, се постепено сједињује с градом. Захваљујући локалној самоуправи последњих година изграђена је нова канализациона и водоводна мрежа, асфалтрана је главна улица кроз село као и сокаци, а данас је асфалтиран пут од центра села до Трњане. Асфалтирање пута се финансира из Буџета града, а вредност је око дванаест милиона динара.


Градоначелник Пирота, Владан Васић, сматра да мештани Пољске Ржане могу бити задовољни оним што је урађено у селу. Такође, у плану је да се и осталим селима на кружном путу изведу слични радови. Већ наредних дана радиће се главна улица у Крупцу.
Славиша Свиларов, директор Јавног предузећа за планирање и уређивање грађевинског земљишта је задовољан квалитетом радова, који ће са пратећим, мањим интервенцијама, бити завршени за неколико дана. Пут који је данас асфалтиран је дужине 850 метара и проширен је за око пола метра.
Саша Ћирић, председник Савета МЗ “Пољска Ржана“ не крије задовољство оним што је у селу урађено. Поред основне инфраструктуре урађено је још много тога у циљу подизања квалитета живота мештана Појске Ржане.

Извор: Плусонлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine