Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У наредном четворогодишњем инвестиционом циклусу локална самоуправа има у плану изградњу значајних капиталних објеката. Поред отвореног базена један од значајнијих пројеката је и изградња Дома за старе. На иницијативу локалне самоуправе, али и многобројних удружења пензионера, уз чињеницу да су сагледане реалне потребе од стране Центра за социјални рад, кренуло се у реализацију пројекта Дома за старе и одрасле у Пироту, каже Бојан Ранђеловић, помоћник градоначелника за ванпривреду.

Формирана је Радна група која је имала оперативни задатак да сагледа све аспекте реализације овог пројекта, од правног оквира, дефинисања потенцијалних локација али и свих услова које објекат тог типа треба да задовољи, каже Ранђеловић.

Тренутно у Србији има шездесетак домова за старе у јавној својини и око 200 лиценцираних домова у приватном власништву.

Последњи Дом за старе у Србији добио је лиценцу 2016. године. Законски оквир предвиђа изградњу домова за старе и у јавној својини, каже Ранђеловић.
До краја године биће дефинисана локација будућег објекта, затим ће се кренути у израду идејног решења и пројектно-техничке документације.

Извор: Плусонлине

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine