Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана седница Градског већа на којој су разматрана питања из области планирања и уређивања грађевинског земљишта, комуналне, имовинско правне области, програмима за унапређење безбедности саобраћаја као и коришћењу средстава за заштиту животне средине, а посебну пажњу привукло је разматрање Локалног акционог плана за децу за период до 2024. године.


Већници су најпре разматрали и усвојили План детаљне регулације „Пословна инфраструктура – део Логистичког центра“ у Пироту. Реч је о важном плану с обзиром на недостатак простора у Индустријској четврти који би се реализацијом Плана проширио за нешто више од седам хектара. Основна концепција уређења простора је активирање нових просторних капацитета за развој Логистичког центра Пирот. Планско подручје представља другу фазу Логистичког центра са основном наменом складишних и сервисних функција.

Тема која је побудила велико интересовање јесте Локални акциони план за децу за период од 1919. до 2024. године. Ово је трећи План по реду који Пирот успешно реализује у континуитету, истакла је Славица Станисављевић, координатор израде ЛЕАП-а. Планови су рађени у складу са Националним акционим планом и прилагођени потребама са локала.
У наставку седнице већници су, поред осталог, усвојили предлог одлуке о комуналним и боравишним таксама, измене Одлуке о линијском превозу путника у градском и приградском саобраћају на територији града, Програма коришћења средстава за заштиту и унапређење животне средине и Програма коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја.

Извор: Плусонлине

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine