Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град изводи радове на реконструкцији светлосне сигнализације на централној градској раскрсници, а финансијер радова је компанија Тигар тyрес, која се по ко зна који пут показала као компанија са изузетно развијеном свешћу о друштвеној одговорности. Ради се о потпуној реконструкцији која подразумева замену свих елемената раскрснице, како надземних тако и подземних инсталација, као и централне управљачке јединице. Уместо семафора који су из доба ЕИ Ниш, постављају се најновији ЛЕД семафори које карактерише много боља видљивост и енергетска ефикасност.


Како је Пиротским вестима казао Слободан Ранчић, стручни сарадник за саобраћај у Градској управи Пирот, цела раскрсница ће сада трошити као један стуб у постојећем стању.


- Такође мењају се сви каблови и кабловске инсталације. Уместо дотрајалог централног управљача, уграђује се најсавременија јединица чији се рад може контролисати и преко интернета. На три прилаза раскрсници биће постављена и путоказна сигнализација, са одредиштима регионалног значаја. На пролеће очекујемо постављање локане туристичке сигнализације на основу пројекта ТО Пирот. Радове на реконструкцији светлосне сигнализације изводи предузеће Селма из Суботице, а надзор је ЈП за планирање и уређивање грађевинског земљишта Пирот-казао је Ранчић.

Извор: Пиротске вести

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine