Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања Републике Србије наставља се реализација пројекта уређења канала Рогоз. Ових дана, тачније 23. октобра почели су радови у оквиру друге фазе пројекта. Градоначелник Владан Васић са сарадницима данас је обишао радове на терену. Градоначелник Васић је истакао изузетну сарадњу са Канцеларијом за јавна улагања и напоменуо да су до сада улагања Канцеларије преко 2 милиона евра. Поред онога што је урадјено одобрена су средства за завршетак радова у ОШ “8. септембар” и изградњу фискултурне сале у Школи “Младост”.


Вредност друге фазе радова на каналу је 25 милиона динара са ПДВ-ом. Наш циљ је да наредне године уредимо канал низводно до улива у Бистрицу, а до краја године на уредјеном простору биће засађен нови дрворед, чиме ће се практично формирати нови Кеј, каже Васић.

Изводђач радова је Предузеће “Ерозија Ниш”. Представник изводјача Милан Пешић каже да ће у другој фази радова бити уредјено додатних 275 метара канала. Прва деоница од 60 метара биће камен у цементу, док ће преостала деоница бити бетонски пресек. У овој фази радова биће уређена водоводна и канализациона мрежа.
Рок за завршетак радова је 25.  март 2020. године.

Извор: Плусонлине

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine