Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Захваљујући доброј сарадњи са Кабинетом за демографску политику Славице Ђукић Дејановић, који је обезбедио око 17 милиона динара са санацију вртића „Првомајски цвет“ и средствима Града Пирота, око 5 милиона, интензивно се ради на обнови објекта и доградњи нових просторија. Реч је о највећем и без сумње најфункционалнијем вртићу у Пироту са пространим и лепим двориштем које ће се такодје уређивати. Ова фаза радова требало би да буде завршена до краја године. Данас је радове, са својим сарадницима, обишао градоначелник Пирота, Владан Васић.


У изјави за медије градоначелник Пирота, Владан Васић, је најпре подсетио да је Првомајски цвет припадао Индустрији одеће „Први мај“. Објекат је дуго био занемарен, а од како га је локална самоуправа преузела чине се напори да се створе оптимални услови за боравак деце. Завршетком радова Пирот ће бити без листе чекања за упис у вртиће рекао је, поред осталог, Васић.
С обзиром на обимност радова било је неопходно направити добру организацију васпитног рада са децом, пре свега да се деца не повреде, каже директорка Предшколске установе“Чика Јова Змај“, Милка Цолић. Тренутно у вртићу борави око двеста педесет малишана чији су смештај и кретање одвојени од просторија где се изводе грађевински радови.
Од првог септембра у предшколским установама у Пироту се примењују нове основе програма и Пирот је један од десет градова у Србији где се примењује тај програм. Пирот је и један од пет кластер центара за нове основе што значи да ће после обуке кадра Предшколска установа у Пироту бити ментор другим вртићима. То је Предшколској установи омогућило добијање донације за ентеријерно опремање просторија.

Извор: Плусонлине

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine