Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас са председником општине Пирот Владаном Васићем касарну “Трећи пешадијски пук” у Пироту и казао да би овај војни објекат које је попут многих пре неколико година без разлога деактивиран, могао поново да се активира кроз сарадњу Војске Србије и општине Пирот, а прве војнике касарна би могла да прими већ до краја ове године.

“И ова касарна је као многе у Србији у периоду од 2006. до 2010. напуштена без икаквог разлога и Генералштаб разматра могућност, као што смо то учинили у Зрењанину и Пожеги, да се вратимо и у Пирот у току 2015. али је то најреалније почетак 2016. године”, казао је Гашић.Министар Гашић је казао да ће се реактивирање касарне вршити заједничким радом Министарства одбране и општине Пирот.

“Војска Србије чува своју имовину. Видите и имате прилике да се уверите у то, тако да неће бити значајнијих улагања. Али наравно, без помоћи локалне самоуправе, ми из буџета Војске Србије нећемо моћи значајније да улажемо у овој години, Договор је да је заједничким снагама и да крајем 2015. године касарна у Пироту буде спремна за пријем првих војника”, истакао је Гашић.


Васић је казао да Пироћанци по традицији воле војску и да би повратак војске у Пироту за град имао огроман значај једнак отварању велике фабрике. “Захваљујем се Министарству одбране и министру на доброј сарадњи, јер смо већ успешно извршили замену Дома војске у центру града за станове намењене војним лицима. Са наше стране ми смо свесни значаја јер је ово нова фабрика у Пироту и ми ћемо сарађивати са Министарством одбране и ангажовати се да се испуне услови да се војска врати у Пирот”, казао је Васић.

Касарна “Трећи пешадијски пук” својевремено је била једна од најузорнијих касарни у СФРЈ, али је из потпуно непознатих разлога угашена пре неколико година.

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine