Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Олимпијски комитет Србије пети пут за редом организује манифестацију Спортски изазов под патронатом Европске комисије за спорт, а у нашој земљи ово је друга година како се ова манифестација организује. Пирот је једном учествовао и победио Град Зајечар. Велики успех Пирот је постигао и на нивоу Србије јер је у категорији сличних градова био убедљив, остваривши рекорд са преко четири хиљаде вежбача. Данас су најпре наступили малишани Предшколске установе Чика Јова Змај, а затим бројни учесници, активни спортисти и рекреативци: кошаркаши, бициклисти, гимнастичари, одбојкаши, каратисти, боксери, стонотенисери, фудбалери, чланови пливачког клуба и рониоци, ученици свих основних и средњих школа у Пироту и тако даље. Слика на Белом тргу импресивна.

Манифестацију су отворили Видојко Панајотовић, заменик градоначелника Пирота и Бојан Ранђеловић, помоћник.

Поред Пирота и Зајечара, Спортски изазов је организован и у Аранђеловцу, Сомбору, Бору, Књажевцу, Шапцу и Ваљеву.

Према информацијама које смо добили од Бојана Рандјеловића, помоћника градоначелника за ванпривреду и Пирот и Зајечар оборили су досадашње рекорде по броју градјана који су се прикључили манифестацији.

За нијансу је био бољи Зајечар где је изашло 6.600 људи или 11 одсто популације, док се у Пироту акцији прикључило 6.000 градјана или 10,20 одсто популације. До сада је рекор држао град Бор где је у понедељак изашло 7,4 одсто популације.

Извор: ПлусОнлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine