Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На маргинама Самита о климатским променама 2019. (Цлимате Ацтион Суммит) који се одржава данас у Уједињеним Нацијама у Њујорку, делегација Града Пирота одржала је састанак са г. Флорент Менегауx, председником Мицхелин групе. На састанку, који је одржан на иницијативу г. Менегауx, представљени су пројекти који имају утицај на смањење загадјења и побољшање услова за очување животне средине у Пироту. Посебно су истакнуте заједничке иницијативе Мицхелина и Града на гасификацији која треба да главне емитере угљен диоксида, Градску топлану и енергану Тигар Тyреса преусмери на еко-фриендли изворе енергије медју којима је и гас. Пролазак регионалног гасовода најављен за 2023 годину, умногоме ће побољшати квалитет ваздуха у граду. Градоначелник Васић и Мр Менагауx заједнички су изразили жељу да што пре дође до реализације овог еколошког-енергетрског пројекта.


Током састанка разговарало се и о еколошким условима за побољшање транспорта и логистике и пројекту који Град реализује са Слободном зоном Пирот. Пројекат Логистичког центра Пирот представио је др Драган Костић, као наставак иницијатива Мовин’он Самита одржаног у Монтреалу у организацији Мицхелина. Договорено је укључивање експерата из области логистике у овај, за град Пирот и Мицхелин веома значајан пројекат.

Уз градоначеника Пирота Владана Васића, директора Менегауxа и Др Костића, састанку је присуствовао и Антоине Саутенел, директор секције за односе са државним органима Мицхелина и уједно организатор Мовин’он самита.

Градоначелник Владан Васић истакао је да су утисци са сатанка веома добри, с обзиром да је Мишелин веома важан за наш град и регион. Посебно га радује да су добре најаве и позитивне речи о фабрици у Пироту, додао је Васић.
Драган Костић је изразио задовољство јер су имали прилику да искористе тему о смањењу загађења и представе Логистички центар Пирот, као један од веома добрих инструмената за побољшање животне средине и указали како то Мишелин може да користи.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine