Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На данашњој конференцији за новинаре у просторијама ЈП за планирање и уредјење градјевинског земљишта, директор Славиша Свиларов објавио је да практично од сутра почињу радови на изради новог Просторног плана Града Пирота. Измедју осталог том приликом Свиларов је говорио о самој динамици израде Плана, законским оквирима и обавезама свих актера. На самом крају конференције Свиларов је објавио да ће из будућег Просторног плана бити избачене све локације за изградњу минихидроцентрала на заштићеном подручју Стара планина.


Важећи Просторни план је из 2011. године и од тада је било више примедби за измену и допуну Плана, такодје и сам Закон о планирању и изградњи је више пута мењан. Из свих наведених разлога градској Скупштне је предложено да се крене у израду потпуно новог Просторног плана, што је на једној од седница и усвојено. Припреме за израду Плана већ су у току и сматрам да смо кадровски и технички оспособљени за израду овог изузетно значајног документа. Водја тима који ће радити на изради Плана је Славиша Тошић, дипломирани просторни планер са лиценцом. Редослаед активности је јасно прописан. Од припреме катастарских парцела, преко раног јавног увида, до израде нацрта Плана и усвајања најпре од стране Министарства градјевине и на крају Скупштине града Пирота.
Оно што је претходних месеци изазивало посебну пажњу шире јавности јесте изградња минихидроцентрала. Стим у вези став нас као обрадјивача плана и градске Скупштине као наручиоца, који је усаглашен, јесте да из нашег  Просторног плана убудуће избацимо све локације за минихидроцентрале на подручју Стара планина. Очекујемо, такодје, с обзиром да такве најаве постоје, да и надлежне институције и министарстава, у току овог периоду, и у самом Просторном плану Старе планине, који израдјује држава Србија, доношењем нових прописа и одлука, избаце ове локације, како би ова два плана била компатибилна, каже Свиларов
На подручју посебне намене Стара планина има 43, ван заштићеног подручја 15 потенцијалних локација за изградњу деривационих минихироцентрала.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine