Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Великој сали Градске управе данас су подељени уговори корисницима субвенција за самозапошљавање. На самом почетку присутне је поздравио Ненад Петровић из Канцеларије за локални економски развој. Петровић је том приликом истакао да се пректично овим чином приводи крају реализација Акционог плана запошљавања града Пирота за 2019. годину. Од када овај програм реализујемо у сарадњи са Националном службом за запошљавање, ове године имали смо највеће интересовање за овој вид субвенционисања.

Стигло је 59 ваших захтева, од тога је одобрено 27. Субвенцијама од 200.000 динара подржано је 25 лица, док су два лица добила субвенције у износу од 220.000 динара, каже Петровић.
Поред ових програма који се реализују у сарадњи са локалном самоуправом, Националана служба за запошљавање има и сопствене програме и мере за самозапошљавање који се успешно реализују, каже  Александра Стојановић, начелник Одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке  пиротске Филијале
Добитницима субвенција испред локалне самоуправе честитала је и Сладјана Манчић, помоћница градоначелника.
Поразговарали смо и са корисницима субвенција.
Уговоре је корисницима уручила Сладјана Манчић, помоћница градоначелника Владана Васића.
Ове године Град Пирот је за реализацију Локалног акционог плана за запошљавање из свог Буџета издвојио 19,8 милиона динара. Ако се томе додају средства из Буџета Републике Србије, на основу сарадње са Националном службом за запошљавање, укупно 22,2 милиона динара биће утрошена у циљу смањења незапослености.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine