Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Шеснаести Салон књиге и графике свечано је отворен у Хали „Кеј“. Велики број излагача, богата понуда за свачији укус, али и велики број посетилаца већ првог дана. На самом почетку присутнима се обратио Мишко Ћирић, директор Дома културе који је и организатор Салона под покровитељством Општине Пирот.

Ћирић је поменуо да су заједно са Народном библиотеком припремили доста пратећег програма, а за све посетиоце припремљен је и велики број награда.

Председник Општине, Владан Васић, обратио се цитирајући Цицерона: „Ако саградите библиотеку у својој кући подарићете кући душу“, а потом се надовезао речима да је овим Салоном књиге и графике подарена душа целом граду. Васић се посетиоцима захвалио и позвао све да купе и читају књиге.

Салон књиге и графике ове године отворио је писац и стрип сценариста Дејан Стојиљковић који је том приликом рекао да му је посебно драг пиротски Салон књига, а и да је Пирот јунак његовог другог романа, па отуда и та његова веза са Пиротом и изразио наду да та веза неће бити прекинута. Стојиљковић се надовезао на речи председника Васића и истакао да књига одолева, а са њом и писана реч у ери интернета, пре свега због читалаца, а онда и због писаца.

Након свечаног отварања председник Васић истакао је да се нада да ова манифестација има будућност и перспективу посебно наглашавајући важност популаризације књиге у ери када влада телевизија и интернет веома је важно учити младе да читају и користе лепу реч.

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine