Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да су вишегодишњи напори Града да помогне побољшање енергетске ефикасности зграда у Пироту, коначно почели да се реализују у виду конкретних пројеката што је омогућило и доношење адекватне законске регулативе на нивоу државе. Прошле године је захваљујући подршци Града обновљена прва фасада, у улици Војводе Степе иза зграде поште, а већ са почетком грађевинске сезоне почели су радови и на реконструкцији фасаде у улици Књаза Милоша, зграде која је због веома старе и дотрајале фасаде била ругло центра града.

Када радови убрзо буду завршени то више неће бити случај, а по речима градоначелника Васића, у плану је наставак обнове фасада и на другим зградама у граду, свуда где постоје сагласности Скупштина станара, с обзиром да је обавезно и учешће власника станова.
- Од оронуле, добићемо лепу зграду и лепу фасаду која ће штедети енергију људима који живе овде. То је оно што и желимо, да нам град лепо изгледа али да се води рачуна и о трошковима енергије. Ми ћемо у овој години за побољшање енергетске ефикасности уложити 14 милиона динара и позивамо зграде које имају конкурсну документацију да се јаве-казао је Васић.
Станарка ове зграде, Олгица Петковић казала је да није веровала да ће ова иницијатива наићи на овако велику подршку Града.

- Искрено били смо мало скептични, ја сам иницирала и молила комшије да упутимо захтев који је врло брзо одобрен на наше опште одушевљење-казала је Петковићева и додала да ће ова помоћ Града значајно подићи квалитет живљења у њиховој згради.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine