Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот је једна од одабраних локалних самоуправа које ће бити партнери на Пројекту РЕЛОФ2, чије ће активности утицати на унапређење рада локалне самоуправе, а у корист градјана. Свечано потписивање меморандума о сарадњи на унапређењу финансијског управљања и контроле, као и надзора над локалним јавним предузећима, између пројекта Реформа локалних финансија ИИ (РЕЛОФ2) и локалних самоуправа, партнера на пројекту одржано је данас, 14. маја 2019. године, у Белом двору у Београду. У име Града Пирота меморандум је потписао градоначелник мр Владан Васић, а потписивању је присуствовао и шеф кабинета градоначелника Александар Ћирић.


Пројекат РЕЛОФ2 између осталог обухвата потребну стручну и техничку подршку у успостављању финансијског управљања и контроле, интерне ревизије и унапређење надзора над локалним јавним предузећима.


„Пројекат ће створити основе за домаћинско пословање локалних самоуправа и локалних јавних предузећа које за резултат има боље услуге за грађане и више могућности за усмеравање средстава за оно што је грађанима потребно.“ – рекла је директорка пројекта Ана Јоловић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine