Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градска управа планира да ове године направи комплетан пројекат будућег великог Отвореног базена у насељу Сењак, који ће се градити на површини између садашњег Затвореног базена и Кеја. Како је Пиротским вестима казао градоначелник Пирота мр Владан Васић, реч је о веома значајном пројекту који би требало да, уколико све буде ишло по плану, буде комплетно завршен 2021. године. Осим великог Отвореног базена овај огроман спортско-рекреативно-туристички комплекса имаће и велики број садржаја за најмлађе, паркове, игралишта, кафиће и наравно базен олимпијских размера.

Овако ће изгледати Отворени базен у Пироту-идејно решење

- Ми смо више него свесни чињенице да отворени базен недостаје Пирот. После консултовања спортске али и шире јавности одлучили смо да то буде простор између Затвореног базена и Кеја. На делу те велике површине, ближе улици Миливоја Манића, биће направљена зелена фитнес зона, са многобројним садржајима за децу, а друга половина према стадиону биће површина намењена отвореном базену. Он ће бити неправилног облика али ће постојати могућност да се направе стазе за олимпијско пливање, дакле дужине најмање 50 метара, биће ту тобогана, базен за децу, површине за сунчање, рекреацију, али и отворених летњих кафића-каже градоначелник Васић.

Прва фаза изградње већ наредне године, базен готов комплетно до 2021. године.

- Ову локацију смо изабрали између осталог и због тога што ћемо вероватно моћи да користимо системе Затвореног базена за пречишћавање и загревање воде. То ће појефтинити изградњу базена. Одвојили смо новац за израду пројектне документације, урадили пројектни задатак, очекује нас избор најповољније понуђача и ја се надам да ћемо до краја лета, почетка јесени имати готову комплетну пројектну документацију па би прву фазу Отвореног базена могли да градимо већ наредне године а да базен буде потпуно у функцији већ 2021. године-казао је Васић.

Биће остварене огромне уштеде приликом изградње

Неизоставну улогу у стратешком планирању и изградњи, али и касније у одржавању и старању о спортској инфраструктури у нашем граду има и Спортски центар Пирот, чији запослени воде рачуна о свим спортским објектима у граду, којих је све више из године у годину. По речима директора Спортског центра Пирот Ненада Ђорђевића, приликом изградње отвореног базена биће остварене велике уштеде јер ће се користити постројења и уређаји за пречишћавање вода и део соларних панела са постојећег Затвореног базена.


Ми смо били ангажовани на изради пројектног задатка. Читав концепт је замишљен тако да отворени базен има постепени улазак у воду, али и да постоји део унутар самог базена који ће задовољавати олимпијске норме за такмичења. Такође, предвиђен је велики парк, трим стазе унутар парка, мини спортски терени. Посебна је целина замишљена за игралишта за малу децу, мале фонтане, а за младе су предвиђени такозвани парклети, односно мини-паркови, са интернет зонама. Кључно је у целој причи да ће бити остварене огромне уштеде у изградњи јер ћемо користити капацитете и постројења за пречишћавање воде, филтере, пумпе и део соларних панела са постојећег Затвореног базена. Улица између Затвореног и будућег отвореног базена практично неће постојати па ће цела ова површина представљати јединствен комплекс отворених и затворених базена-казао је Пиротским вестима директор Спортског центра Ненад Ђорђевић.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine