Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Свечаној сали Градске управе Пирот данас су потписани и подељени уговори о финансирању пројеката за реализацију Локалног плана акције за децу Пирота и пројеката од јавног интереса удружења градјана. Ове године у оквиру Конкуса за финансирање активности на реализацији ЛПА за децу пријављено је 27 пројеката, подржана су 22, а укупна средства за ове намене износе 2,5 милиона динара. Милица Голубовић, помоћница градоначелника за ванпривреду каже и да је ово четрнаеста година од када се потписују уговори о финансирању пројеката ЛПА за децу и да се сваке године конкурише са све већим бројем пројеката.

Када су у питању пројекти удружења градјана Конкурс је отворен до утрошка средства, а ово је трећи круг доделе уговора. Овог пута одобрено је 20 пројеката укупне вредност 1,7 милиона динара.
Градоначелник Владан Васић истакао је да је Пирот јединствени град у Србији који има Локални план акције за децу и од 2006. године до данас подржано је и реализован је велики број  пројеката. Он је истакао и да локална самоуправа издваја и за остале намене у оквиру дечје и социјалне заштите, али и за старе, особе са инвалидитетом, незапослене мајке...
Потом је уследило уручење уговора.
Разговарали смо и са неким од добитника. Марицом Радовановић, председница Удружења “Изворско зрно”. Ово Удружење добило је средства по оба програма. Роберт Илић, испред Удружења “Мултилатерални центар” каже да ће и ове године, одобреним средствима, финансирати израду документарног филма о пиротским ученицима генереација.
Конкурс за суфинансирање пројеката од јавног интереса удружења градјана отворен је до 30. новембра, а укупна средства која су издвојена за ове намене износе 6.750.000 динара.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine