Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић и представници организације ХЕЛП данас су обишли Радионицу за израду сланих ролата, торти и колача “Слане тајне” у Пироту, чије покретање је помогнуто средствима ХЕЛП-а и Града Пирота. Градоначелник Васић том приликом је казао да су Град Пирот и ХЕЛП у протеклих десет година помогли отварање читаве једне фабрике средње величине кроз подстицаје за започињање или побољшање за чак  450 бизниса, у којима се упошљава још већи број људи. На тај начин смо ми отворили једну фабрику средње величине у Пироту, закључио је градоначелник Васић.


Станислава Кулиџан, из ХЕЛП-а казала је да се нада да ће Радионица “Слане тајне” ускоро моћи да упосли још више људи и да прошири посао.
- Ово је само једна од наших корисница која је подржана у оквиру пројекта “Подршка социјално економској стабилности земаља региона Западног Балкана” која започиње свој сопствени бизнис. Надамо се да ће “Слане тајне” омогућити извор прихода не само за њу и њену породицу, већ да ће у најскорије време моћи да упосли још људи-казала је Кулиџан.


Весна Лазаревић, из Градске управе Пирот казала је да сарадња Града Пирота и ХЕЛП-а траје читавих десет година.
- Оно што је веома значајно је да преко 70 посто предузетника који добију овај вид помоћи, успе да опстане на тржишту и наставља успешно да обавља своју делатност. Углавном се људи опредељују за делатности из области пољопривреде и занатства. Јако је храбро, конкретно у овом данашњем случају, када жене крену у сопствени бизнис, то је једна врста ризика, али када постоји добра идеја као у овом случају и тржиште, ми се надамо да ће ово бити успешан подухват-каже Лазаревићева.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Joomla templates by Joomlashine