Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Односи Србије и Финске, иако су земље удаљене једна од друге, веома су добри, а званични Хелсинки подржава пут Србије ка Европској унији, изјавио је данас амбасадор Финске у Београду Перти Иконен поводом 101. годишњице независности Финске. Иконен је рекао да види да су односи све тешњи, као и да Финска жели са Србијом да подели своја искуства која је стекла, не само у ЕУ, већ и из других области по којима је те земља позната, као што су владавина права, ефикасна администрација, ИТ.


Свечаности у амбасади Финске присуствовао је и градоначелник Пирота Владан Васић и директор Слободне зоне Пирот др Драган Костић.
Гости амбасадора Иконена били су и Виолета Јовановић, извршни директор НАЛЕД-а, Душанка Голубовић, председница СКГО,  Ђорђе Станивић, генерални секретар СКГО,
Његова екселенција амбасадор Финске у Србији Перрти Иконен са својом заменицом Паиви Алатало и представницима шест финских компанија које послују у Србији посетили су Пирот крајем новембра 2016. године.


Градоначелник, Владан Васић, је тада  оценио да је то била једна од најуспешнијијх дипломатских посета с обзиром да су у посети и представници компанија које већ имају привредну сарадњу са Пиротом.
Његова екселенција, амбасадор Пертти Иконен рекао је да је веома задовољан што је у Пироту и због тога што је Пирот највећи извозник производа у његову земљу. Такодје, нордијски привредници су задовољни привредним амбијентом који је Пирот изградио.
Приликом ове посете делегација се састала са руководством Тигра а.д. и обишла Фабрику Обуће, где су се упознали са производним асортиманом гумене обуће.


Поред Тигра АД, фински амбасадор је посетио и Слободну зону Пирот и Задругу Дамско срце.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine