Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Свечаној сали Градске управе Пирот данас је одржана конференција за новинаре и том приликом најављена акција пошумљавања и пригодан култуно – уметнички програм поводом обележавања јубилеја 95 година од почетка изградње Кеја. На конференцији су говорили Нинослав Ћирић, члан Градског већа и Ивана Костадиновић, директорка Историјског архива Пирот.


Нинослав Ћирић је рекао да је Град Пирот од Министарства заштите животне средине добио пет милиона динара за пошумљавање, а учешће Града је милион динара. Од ових средстава планирано је око 25.000 садница за пошумљавање Сарлаха, око 450 садница за Кеј – од железничког моста уз Градско купалиште до асфалтне базе, на десној обали Кеја посадиће око 70 стабала и од Пасареле до Болнице ће бити засађен одређен број дрвећа. Ћирић је додао да је из градског буџета издвојено још два милиона динара за још садница које ових дана распоређује “Комуналац” на Кеју и у појединим улицама у граду.
Ивана Костадиновић је истакла да је као члан Организационог одбора поносна што су се у ову активност укључиле све школе, вртићи, установе културе, спортске и невладине организације и радују се што ће јубилеј бити обележен на најбољи могући начин. Овом приликом она је подсетила којим је акцијама до сада обележен јубилеј.
Акција почиње сутра, 10. новембра, у 11 часова на Кеју када ће деца из Предшколске установе и свих основних и средњих школа садити дрвеће на левој обали Нишаве, а након завршетка садње, око 12 часова, градоначелник Владан Васић ће са својим сарадницима обићи радове после чега ће бити одржан и пригодан свечани програм на игралишту Градског купалишта.

У акцији ће учествовати око 250 детета, а у свечаном програму око 90 детета од предшколског до средњошколског узраста.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine