Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Настојећи да подстакну и унапреде сарадњу и институционално партнерство локалне самоуправе и полиције, зарад веће безбедности грађана и имовине, Стална конференција градова и општина, МУП и ОЕБС (Организација за европску безбедност и сарадњу) су иницирали формирање локалних савета за безбедност на нивоу општина и градова у Србији.

Пирот је медју првим градовима где је овај Савет формиран, рекао је приликом данашњег обраћања Сретен Савов, члан Савета. У подизању степена безбедности на локалу потребно је да се укључе сви релевантни чиниоци од Полицијске управе, судова, преко Центра за социјални рад и здравствених установа. Ових дана, с обзиром на податке које смо добили путем анкете која је у претходном периоду спроведена, започеће активности на субијању првенствено вршњачког насиља и насиља у породици.
Око 95 одсто Пироћанаца не зна своја градјанска права, али њих око 80 одсто је изјавило да се осећа потпуно безбедним у свом граду, што оправдава чињеницу да је Пирот један од најбезбеднијих градова у Србији, рекао је Савов. Око 17 одсто ученика је, према анкети, доживело неки вид  вршњачког насиља
Дејан Костић, официр Полицијске управе Пирот, најавио је пројекат који ће у сарадњи са Градском управом, односно Саветом за безбедност спровести у циљу смањења броја крадја бицикала на подручју града “Спречимо крадју бицикала”.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine