Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Прошле године,  у кабинету градоначелника Владана Васића потписан  је  Споразум о сарадњи Града Пирота и Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу. Споразум су потписали Владан Васић, градоначелник Пирота и декан, проф. др Милован Братић.


Владан Васић, градоначелник Пирота у обраћању новинарима, после потписивања споразума, рекао је да је значајно да Пирот успоставља сарадњу са високошколским установама. Споразум са нишким Факултетом за спорт и физичко васпитање, имаће изузетну корист за спорт у нашем граду, с обзиром на усвојену политику Града да се посебна пажња поклања младима и спорту.
Проф. др Милован Братић рекао је да се Пирот развија у савремен, модеран град који посебну пажњу поклања спорту и младима. Овај уговор ће омогућити да се успостави сарадња на више начина.
Данас је у свечаној Сали Градске управе одржана конференција за новинаре на којој су се обратити Владан Васић, градоначелник Пирота и проф.др Милован Братић, декан Факултета спорта и физичког васпитања из Ниша. Тема ове конференције је остварена успешна једногодишња сарадња измедју ове високошколске установе и Града Пирота.
Градоначелник Владан Васић рекао је да Град Пирот настоји да успостави сарадњу са високошкиолским установама што ће допринети даљем развоју. Нишки Факултет  спорта и физичког васпитања ће и  даље  бити наш сарадник у настојањима да на прави начин развијамо спорт. И припремамо кадрове.
Проф. др Милован Братић декан  Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу рекао је да је сарадња током године дала прве резултате, утолико пре што је остварена у изузетним условима које Пирот ствара за развој спорта.
О могућностима даље сарадње говорио је Бојан Рандјеловић, помоћник градоначелника за ванпривреду.
Марија Илић, дугогодишња рукометашица захвалила се у име бивших пиротских спортиста који су захваљујући нишком Факултету за спорт добили звање спортског оперативног тренера.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine