Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У ОШ ,,Свети Сава“ у току ове недеље завршен је пројекат ,,Кроз игру до знања“ који је финансиран од стране ЛПА. Реализатори пројекта Ирена Манчић, Марија Николић и Наташа Ристић су одрадиле завршну фазу овог пројекта.
 Ова недеља била је посвећена науци. У понедељак 3.новембра у нашој школи деца промотери науке су у сали школске медијатеке представљали познате личности из света науке (Њутна, Теслу, Пупина, Галилеја) за малишане из школе и града.

У уторак су деца млађег узраста гледала занимљиве огледе путем бим пројектора и интернета. Интересовање је било велико и деца су уживала гледајући. Промотери науке , деца седмог разреда су млађој деци објашњавала зашто се дешавају поједине појаве. Питања су била разнолика и врло интересантна. Пожелели су да и они сами то пробају да ураде и обећали  смо да ћемо нешто од тога пробати на последњем виђењу у току ове недеље. У среду су деца виших разреда са другарима  млађег узраста правили плакате неких од огледа који су сами изабрали. У четвртак 6.новембра, у трпезарији школе сакупио се велики број заинтересоване деце. Промотери науке су били ученици 3.5.и 7. разреда ОШ ,,Свети Сава,,  који су скретали пажњу млађим учесницима пројекта. Деца су својим заинтересованим другарима показивали огледе и дозвољавали да и они сами пробају. Експерименти које су деца радила су: Спајалице које лебде, Како се простире и одбија звук, Чамац на течни сапун, Како одвојити бибер од соли и Сапун покреће предмете. На крају деца су своје утиске представили на папир, цртајући и коментаришући оглед који је оставио највећи утисак на њих.
Данас, 7.новембра на европски дан науке млади научници, учесници пројекта су добили заслужене дипломе за свој допринос у пројекту, на пригодној свечаности.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine