Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана седница Градског већа. Тема број 1, документ који ће одредјивати начин жувота и рада у наредној години, све са циљем, наравно, да буде још успешнија, градски Бужет, скренуо је посебну пажњу и заокупио велико интересовање.


Већници  су утврдјивали  предлог Одлуке о Буџету града Пирота за 2017. годину и кадровски план града.

Предлог Буџета за 2017.годину је око 1.800.000.000 динара.

Током седнице  разматрала се и информација о организацији Градске управе, одлука о допуни Одлуке о доприносу за уредјење  града као и бројне одлуке које  се односе на комунално уредјење, заштиту животиња, радног времена, такси превозу, линијском превозу, јавним паркиралиштима, зимском одржавању општинских путева.
Овом приликом презентован је План генералне регулације “Нишавска долина”.
Већници су донели Програм коришћења средстава за унапредјење безбедности саобраћаја, као и Програм коришћења средстава за заштиту и унапредјење животне средине.

По завршетку седнице градоначелник Владан Васић рекао је да са задовољни Буџетом за 2017. годину којим је омогућено да сви буџетски корисници несметано функционишу. Повећана су средства за пољопривреду, медије, верске заједнице, а испуњаваће се и дужности које је Градска управа наследила гашењем одређених фондова и институција, као и за превоз просветарима и родитељима који су дали више новца вртићу. Градоначелник је истакао да су издвојили 94 милиона за прекограничне пројекте, за културу преко 130 милиона, за основно образовање 102 милиона, за средње образовање 75 милиона, за капиталне инвестиције 195 милиона динара, али и да очекују вишак прихода у наредном периоду и тај вишак ће бити пренамењен за инвестиције. У пројекцију буџета учествовали су и чланови опозиције, али и грађани Пирота.
С обзиром да Градска управа мора да исплати направљене грешке сада већ угашених институција и фондова који су док су радили лоше пословали и направили велика дуговања, градоначелник Васић каже да грешке обично праве други који су у систему локалне самоуправе и да се грешке у том систему исправљају тако што неко буде смењен. Градоначелник је овом приликом позвао родитеље који су пре пар година платили више него што је требало вртићима да се јаве за поравнање како се не би процес преносио у наредну годину.

Данас је на Градском већу усвојена и Одлука о оснивању Савета за безбедност града. Видојко Панајотовић, заменик градоначелника Пирота каже, поред осталог, да је ова одлука од посебног значаја пре свега у смислу превентивног деловања.

Седница Градске скупштине, на којој ће основна тема бити Буџет града Пирота за наредну годину, одржаће се 16. децембра.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine