Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота и командант Штаба за ванредне ситуације Града Пирота мр Владан Васић данас је након седнице Штаба казао да је због отклањања штета од поплава донета одлука о проглашењу ванредне ситуације на територији Града. Градоначелник Васић је истакао да је током јучерашњег дана било 80 интервенција на преко 20 локација са циљем да се помогне најугроженијима.

-Ангажовали смо механизацију и људство на великом броју локација у граду и селима, имали смо добру комуникацију са представницима Србијавода, акценат је био на заштити становништва, а затим на животиње, објекте.

Желим да се захвалим свима који су учествовали на спречавању и отклањању последица непогода. Било је ту и волонтера, механизације јавних предузећа, приватника. На сву срећу нема већих и обимнијих штета, има много поплављених подрума, дворишта. Веома важна ствар је да је водоснабдевање у Пироту добро, нема проблема, црпна станица Бериловац је оправдала своје постојање јер је успела да елиминиште огромно замућење воде на изворишту Крупац.

Ангажоваћемо екипе наше саобраћајне инспекције која ће обићи све путеве у пиротском крају и све проблеме пријавити и наложи фирмама – управљачима путева,  које су надлежне за одржавање путева. Јављали су нам се људи из земље и иностранства који желе да уплате хуманитарну помоћ. Ја се њима захваљујем, а у току дана ћемо путем медија саопштити на који начин ће бити могуће упутити помоћ угроженима-казао је Васић.

Заменик градоначелника Милош Цолић казао је да су све расположиве екипе Штаба стално на терену.

Цолић је казао да ће данас бити формирана и комисија за процену штета како би се кренуло у процену и санацију штета.Упркос рекордном замућењу воде на изворишту Крупац, вода у граду и даље потпуно исправна

Директор Водовода Зоран Николић казао је да водоснабдевање у Пироту сасвим нормално функциониште и додао да је на изворишту Крупац регистровано рекордно замућење од чак 76 НТУ јединица, што се није десило у задњих четврт века, али да је Црпна станица Бериловац то замућење редукована на 0.5 НТУ јединица, што је у складу са свим правилницима па проблема у водоснабдевању нема.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine