Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Галерији “Чедомир Крстић” отворена последња изложба у овој календарској години. Реч је о изложби радова са наградног конкурса Галерије и Града Пирота – “Кеј, љубав и инспирација”. На конкурс је стигло више од 100 радова од укупно 53 аутора, констатовала је директорка Галерије Радмила Влатковић. Изложбу је отворио градоначелник Владан Васић који је казао да је Кеј поред Нишаве, вероватно последњих година најлепши од како постоји и да је идеја била да се читава изложба и наградни конкурс посвете управо лепоти пиротског Кеја.

Прву награду добио је Јовица Илић за скулптуру “Под старом липом осамдесет и неке”, другу Тањица Перовић за фотографију “У плавој катедрали”, трећу професор у пензији Јанко Јовановић за слику насталу техником пирографије “Улепшавање Кеја”. Похваљени су радови Драгише Крстића, Владимира Митића Џима, Илије Пејчић Лике, Петра Манића, Данијела Копа, Драгана Манчића Велимира Матејића. 

Похваљен је и одличан видео рад – кратак филм о Кеју аутора Алексе Цакића и Стефана Ћирића, који се може видети и на страници на фејсбуку “Пирот – мој град”, која се веома успешно бави промоцијом лепота пиротског краја.Кеј – љубав и инспирација. 

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine