Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Одржана седина Градског већа на којој су, поред осталог, већници разматрали програме пословања јавних предузећа за 2021. годину, планове и програме рада са финансијским плановима за наредну годину установа културе, нацрт Уговора о јавно-приватном партнерству за реконструкцију и одржавање јавне расвете, питања из области цоцијалне заштите, Одлуку о образовању Савета за здравље и друге теме.

“Што се јавних предузећа тиче већници су се упознали са програмима, ценовницима и начином рада и општи је утисак да су и поред отежаних услова рада испунили своје планове. Оно што је веома важно јесте да сви послују позитивно и са одређеном добити. У наредној години очекује се већа добит и већи обим сервиса која она пружају нашим грађанима и дали смо сагласност на њихове програме. Установе културе су посебно ометене пандемијском ситуацијом јер су многи програми, који подразумевају окупљање људи, одложени. Са друге стране остали послови које установе културе имају су завршени и планирају се и за наредну годину. Препорука је да се планови праве као да ковида неће бити, а ако буде другачије онда ће се програми редуковати, или одложити, на пример, као што је Сајам књига. Што се тиче инфраструктурних радова појединих установа културе иницирао сам у том смислу до 15. јануара, код већника задуженог за културу, доставе своје планове и пројекте, како би град имао што бољи увид, али и да их стимулишемо да сами траже партнере и изворе финансирања, а на подршку града увек могу рачунати.

Такође, веома важно јесте разматрање коначног нацрта Уговора о јавно-приватном партнерству за реконструкцију и одржавање система јавног осветљења на територији града. Оно што је суштински важно за нас су две ствари. Прво то је озбиљна уштеда у наредних дванаест година и други, још важнији, побољшање квалитета јавне расвете, како у граду тако и селима. Имамо негде око 6.400 сијаличних места која ће морати да раде 99 посто у сваком тренутку што сада није случај” – изјавио је Цолић.

Поред осталог, већници су дали сагласност на План рада Градског штаба за ванредне ситуације, утврђивање економске цене програма васпитања и образовања Предшколске установе “Чика Јова Змај”, Одлуку о образовању локалног Савета за здравље и Одлуку о реализацији Будћета у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите у наредној години.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine