Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић изјавио је за ТВ Пирот да Град планира да током наредне године откупи комплетну збирку уметнина Првог маја, као и хотел Стадион. На овај начин Град ће спасити од пропадања непроцењиву уметничку збирку некадашњег гиганта Првог маја, али и хотел Стадион. 

-Град планира да купи хотел Стадион и сва уметничка дела Првог маја. На лицитацији ћемо се јавити као купац свих уметничких дела и хотела Стадион. Ми ћемо током фебруара, кроз ребаланс, из вишка средстава, за те намене издвојити 25 милиона динара. И ако успемо да то купимо, онда ћемо уз изградњу терена са вештачком травом који је већ известан, дати једну потпуно нову димензију том делу града, који већ сада има епитет  спортско-рекреативно туристичког комплекса-казао је Васић за ТВ Пирот. Комплетан интервју можете погледати на ТВ Пирот у емисији Они кажу, аутора Владимира Вељковића, која се емитује сутра од 21 сат.

Град је већ “спасио” неке од непроцењивих уметнина из огромне збирке Првог маја, реч је о скулптурама које се налазе на централном градском тргу, а које је Град купио у компензацију са некадашњим руководством фабрике. Део уметнина је нажалост уништен у пожару који је задесио фабрику својевремено.

Извор: Пиротске Вести

Joomla templates by Joomlashine