Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Општа болница ће у ковид систем ући са 200 постеља за пацијенте превасходно из Пиротског округа, али и других делова Србије.
1 децембра одржан је састанак Штаба за ванредне ситуације у Пироту, у ужем саставу, са представницима медицинске струке, а поводом анализе стања на нивоу града везано за епидемију вируса ЦОВИД 19. Ситуација у Пироту се и даље процењује као неповољна. Општи је закључак да је вирус и даље веома активан у популацији и свуда око нас.

Као што је јавности саопштено током јучерашњег дана, ковид амбуланта је од данас у амбуланти Пазар, док је амбуланта у Тијабари за све пацијенте без симптома на вирус Ковид19.

Приметан је повећан број прегледа у ковид амбиуланти, али у исте се рачуна и број контролних прегледа.

Дом здравља је омогућио дупло већи кадровски капацитет за пријем пацијената у ковид амбуланти Пазар, па се сходно томе очекују и мање време чекања. Наши суграђани се моле за стрпљење и разумевање здравствених радника који улажу максималне напоре да свима којима је то потребно пруже најбољу здравствену заштиту.

Према процени стручњака Завода за јавно здравље, Општа болница Пирот, спремна је за прелазак у ковид систем, према донетој одлуци Министарства здравља. Сврха овакве одлуке је пре свега да се збрину пацијенти из округа са средњом и лакшом клиничком сликом, а по потреби и други пацијенти, који су у завршној фази лечења у другој установи. Такође, сачињен је протокол пријема за ковид и нековид пацијенте у Општој болници Пирот.
Грађанима Пирота обезбеђена је и даље континуирана здравствена заштита. Према анализи Завода за јавно здравље тренутно погоршање епидемиолошке ситуације, последица је непоштовања препоручених мера у периоду од пре 15-20 дана. Управо из тог разлога и дање апелујемо на грађане и позивамо на одговорност, да се строго примењују све мере.

Штаб за ванредне ситуације апелује и на послодавце да буду толерантни према запосленима који имају симптоме респираторне инфекције, а због велике гужве у амбуланти, нису у могућности да у законском року доставе потврду о одсуствовању с посла.

Подсећамо да је ова мера донета од стране Републичког кризног штаба и да је још увек на снази.

Извор: Пиротске вести

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine