Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Грађевинска сезона у Пироту у делу путне инфраструктуре и уређења града, у складу са планом који је усвојила локална самоуправа за ову годину, постепено се приводи крају. Да подсетимо, ове године је у ову сврху из Буџета града издвојено око три милиона евра. Бројни планирани послови су успешно реализовани, а данас су асфалтирана још два сокака у Пољској Ржани. Радове су обишли заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић, директор Јавног предузећа за планирање и уређивање грађевинског земљишта, Славиша Свиларов, и помоћник градоначелника за пољопривреду, Видојко Панајотовић.

Милош Цолић, заменик градоначелника је и овом приликом истакао да локална самоуправа једнако води рачуна, како о развоју градске средине тако и села. Такође, парола “асфалт до сваке куће” није само празно обећање већ се оно што је речено испуњава о чему сведоче бројни послови који су и ове грађевинске сезоне реализовани.

“Град Пирот излази у сусрет мештанима руралних средина. Данас смо у Пољској Ржани где су асфалтирана два сокака дужине двеста педесет метара укупне вредности два милиона динара. Пре неки дан смо били у Крупцу где је асфалтирана главна улица са тротоарима чија је вредност око осамнаест милиона динара, асфалтиран је пуд до села Власи који кошта  три и по милиона динара у дужини од триста четиридесет метара, и следеће године нас очекује велика инвастиција у селу Извор вредности око петнаест милиона динара. Да подсетим да смо радили у Градашници, Јовановцу, једноставно сва села су нам једнако важна као и сам град. Дата обећања испуњавамо, и ови радови у Пољској Ржани о томе сведоче. Пре избора смо обећали мештанима да ће се асфалтирати и ето обећање смо испунили” – изјавио је Цолић.

Директор Јавног предузећа за планирање и уређивање градјевинског земљишта, Славиша Свиларов, каже да упркос пандемији успешно се приводи крају грађевинска сезона. Све инвестиције које су планиране биће завршене. Данас су асфалтирана два сокака из програма редовног одржавања чиме се практично завршава овај програм. Остало је још село Градиште и ако временске прилике дозволе и то ће се, а урадити. Тренутно се ради у Сењаку и завршетком тих радова практично бисмо ставили тачку на ову сезону.

Извор: Пиротске вести

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine