Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У великој Скупштинској сали Градске управе Пирот одржана је седница Градског већа на којој је разматрано 14 тачака дневног реда. Једна од најбитнијих Одлука о којој се расправљало свакако је Одлука о изменама и допунама Одлуке о Буџету града Пирота за 2020.гдину, и Кадровског плана Градске управе, Службе за интерну ревизију и Градског правобранилаштва.
Јагода Шнеле, начелница Одељења за привреду и финансије поднела је Извештај о извршењу Одлуке о буџету граада Пирота у периоду од 1.јануара до 30.септембра 2020.године.


Као је Владан Васић, градоначелник Пирота, након седнице појаснио, евиденто је да ће пандемија корона вируса оставити последице по буџет града, али да то неће угрозити функционисање јавних установа, социјална давања, а неће утицати ни на област инфраструктуре. 
Он је детаљно објаснио како и на који начин, и истакао да су приходи у бужету смањени за 45 милиона динара, највећим делом од смањења пореза на добит, доходак и капиталне трансакције, због пандемијом корона вируса и обуставом рада многих институција у току ванредног стања. Васић је додао да су смањени и расходи.
О Одлуци о приступању израде Плана резвоја града Пирота за период од 2021.до 2028.године, детаљно је говорила Марија Дјошић, шеф Канцеларије за локални економски развој. План подразумева правце развоја града у поменутом периоду у оквиру чега ће се формирати координациони тим и радне групе по секторима у сарадњи са Развојном агенцијом Југ, како би се идентификовало стање и планови за даљи развој.
Васић се дотакао и Одлуке о утврдјивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврдјивање пореза на имовину за 2021.годину на територији Пирота.
Поред ових, пред већницима су се нашле и Одлуке о измени одлуке о комуналном уредјењу, Одлуке из имовинско правне области, као и разматрање измене Програма пословања ЈКП "Водовод и Канализација" и ЈП "Комуналац" за 2020.годину, измедју осталог. Такодје, две жалбе градјана су одбијене.

Седница Скупштине града биће одржана у сали Дома културе, у петак, 23.октобра са почетком у 10 сати.

Извор: Плусонлине

Joomla templates by Joomlashine