Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Одборници одлучили, Владану Васићу пети мандат градоначелника, заменик Милош Цолић, др Милена Димитријевић председник Скупштине града, заменик Катарина Танчић. Изабрано Градско веће.

У сали Дома културе одржана је Конститутивна седница Скупштине града Пирота. На почетку седнице прозвани су нови одборници. Констатовано је да присуствује 56 одборника. Милан Поповић досадашњи председник Скупштине града објавио је дневни ред који је једногласно прихваћен.


Јован Мијалковић, председник Изборне комисије, у оквиру прве теме, објавио је извештај Изборне комисије о изборима за одборнике Скупштине града Пирота, одржаних 21. јуна ове године.

Извештај Изборне комисије усвојен је једногласно.

Уследио процедурални део седнице. Избор Верификационог одбора. Милан Јовановић, председник Верификационог одбора поднео је извештај који је једногласно прихваћен.
Свако од одборника потписао је одлуку о потврдјивању мандата.

Прва одлука коју су одборници донели, била је избор председника Скупштине града. Са једним гласом против изабрана је педијатар Милена Димитријевић (СНС). Заменик председника је Катарина Танчић (СНС).

По преузимању дужности, Милена Димитријевић предложила је да Саша Јовановић буде изабран за секретара Скупштине. Предлог је  усвојен.

Милена Димитријевић, председник Скупштине града предложила је Владана Васића за градоначелника Пирота. Потом је прочитала образложење за предлог.

Владан Васић, предложени кандидат за градоначелника, потом се обратио одборницима, захвалио се Милану Поповићу на досадашњој сарадњи. И свим сарадницима И одборницима.  Васић је говорио о раду од 2003. када је постао градоначелник.

За заменика је предложен Милош Цолић, за чланове Градског већа Александар Ћирић, Сретен Савов, Бојан Рандјеловић, Дејан Рандјеловић, Ивана Јовановић, Мимица Костић Дјордјевић, Лалка Ћирић, Слободан Петровић.

Експозе градоначелника Владана Васића можете прочитати ОВДЕ


После гласања Владан Васић, изабран је за градоначелника, Милош Цолић за заменика. Прихваћен је и предлог Владана Васића за чланове Градског већа.

Забележили смо најзначајније детаље са Конститутивне седнице Скупштине града Пирота.

После Конститутивне седнице градоначелник Владан Васић рекао је у изјави за медије да је велика част, задовољство и обавеза да пети пут будете изабрани за градоначелника. Захвалио је свим сарадницима којих је од 2003. до 2020. године било много и поручио садашњим одборницима да сви заједно учествују у друштвеном животу, као и да се нада да ће наставити пут успеха и напретка.

С обзиром да помоћнике градоначелника поставља градоначелник, Васић је најавио да ће их бити три и да ће их изабрати у наредном периоду. На питање новинара да ли ће се нешто променити када је реч о директорима јавних предузећа, градоначелник је рекао да њихови мандати истичу у пролеће 2021.године и да се до тада неће много тога променити.

Милош Цолић, изабран за заменика градоначелника, изјавио је да му је припала част да у новој форми доприноси граду Пироту и да грађани од њега могу да очекују одговорност и предан рад.

Председница Скупштине града Пирота Милена Димитријевић истакла је да је поносна због избора на ову функцију и поручила да ће се трудити да максимално уложи сво своје знање. Када је у питању педијатрија тај посао ће, како је рекла, у наредном периоду мало мировати.

Она је додала да јој је посебно драго што је прва жена која је изабрана за ову функцију, допада јој се састав Скупштине и очекује добар рад убудуће.

Катарина Танчић, заменица председника Скупштине, рекла је да је почаствована због избора и трудиће се да што боље обавља послове са своје функције.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine