Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Новоименовани амбасадор Сједињених америћких држава у Београду, Њ. Е. Ентони Годфри, са својим сарадницима, данас је боравио у Пироту. Високог госта најпре је примио градоначелник Пирота, Владан Васић, у свом кабинету где се у неформалном разговору могло чути да је амбасадор САД-а први пут у Пироту, да му се град веома допада и да је обећао да ће у пролеће доћи опет, јер сматра да је Пирот у том периоду године још лепши.

Према протоколу посете Пироту, Њ.Е. амбасадор САД-а у Београду, Ентони Годфри и градоначелник Пирота, Владан Васић, обишли су Слободну зону Пирот.
Том приликом презентован је рад Слободне зоне Пирот и представљене су компаније које послују у Слободној зони Пирот. Тема разговора односила се на могућност проширења економске сарадње између Слободне зоне Пирот и компанија из Сједињених Америчких Држава које могу бити заинтересовање за пословање и инвестирање у Слободну зону Пирот.
У обраћању новинарима, Њ. Е. амбасадор, Ентони Годфри, је рекао да Пирот може бити поносан на оно што има, али да ће покушати да поспеши директне стране инвестије, конкретно, америчких бизнисмена.
Градоначелник Пирота, Владан Васић, је истако добру сарадњу са Амбасадом Америке и америчким народом, али да би за Пирот било изузетно корисно када би се успоставила и економска сарадња.
Након разговора гостима је организован обилазак малих производних фирми које послују у Слободној зони Пирот.
Амерички амбасадор, Ентони Годфи, се интересовао и за кулурну баштину Пирота. Са својим сарадницима, мимо протокола, видео је тврђаву „Кале“, а према свом плану обишао је и Радионицу за израду Пиротског ћилима „Дамско срце“.
Америчка војска је помогла изградњу Инклузивног центра у Пироту. Амбасадор је зато обишао и овај објекат и том приликом изразио велико задовољство сврсисходношћу Центра.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine